Skip to content

Túrós krumplis pogácsa, nálunk nagy kedvenc lett

A család egyik kedvence, hamar elkészül és nagyon fincsi, érdemes elkészíteni!

HOZZÁVALÓK

  • Tészta
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj vagy zsír
  • 10 dkg trappista sajt de nem muszáj
  • 1db egész tojás
  • 1db tojássárgája sárgája
  • 2db krumpli
  • 1csom instant élesztő vagy 3 dkg friss
  • tejföl
  • A kenéshez:
  • 1db tojássárgája
  • lehet tenni a tetejére trappista sajtot

ELKÉSZÍTÉS

A túrót, a lisztet, a zsiradékot, a tojást, a főtt, tört krumplikat és az élesztőt tálba tesszük, sózzuk, összedolgozzuk, ha szükséges, kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 20-25 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, (sajttal megszórjuk) és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 25 percig

Erika Krauszné receptje

Loading