Skip to content

Tócsni köntösbe bújtatott karaj, fokhagymás tejföllel, reszelt trappistával

  • by

Ha valami finomat szeretnél készíteni a családnak, ez a recept tetszeni fog. Aki szereti a rántott húst és a tócsnit, az biztos, hogy ezt a finomságot is örömmel kóstolja majd. Hamar elkészíthető, egyszerű és elképesztően finom is!

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj,
  • só,
  • bors,
  • 4 nagyobb burgonya,
  • 1 tojás,
  • fokhagymapor, vagy fokhagyma,
  • 4 evőkanál liszt.

Elkészítés:

6 szelet karaj, kiklopfolva, sózom, borsozom. 4 db nagyobb krumplit lereszelek. 1 db tojás, só, bors, fokhagymapor vagy. fokhagyma és 4 ek. liszt. A lereszelt krumplit besózom, majd kinyomkodom a levét. Hozzáadom a többi összetevőt. Kb. nokedli sűrűségűnek kell lennie. A karajt lisztezem, majd belemártom a masszába. Közepes lángon sütöm, míg aranybarna nem lesz. Fokhagymás tejföllel kínálom és reszelt sajttal.

Vivien Vincze receptje és fotói


Forrás