Próbáld ki ezt csodálatos, karfiolos receptet! Nem fogsz csalódni!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 800 gramm karfiol
- 200 ml 30%-os tejföl
- 100 ml tej
- 100 gramm reszelt sajt
- 2 tojás
- őrölt szerecsendió
- 2 szelet fehér kenyér, héja nélkül, négyzetekre vágva
- vaj a tepsibe
- só
- bors
Elkészítés:
200 fokra melegítsük fel a sütőt és kenjünk ki egy tepsit vajjal.
Főzzük forró sós vízben 2 percig, majd vegyük ki és tegyük át a vajazott tepsibe.
Keverjük össze egy tálban a tejfölt, a tejet, a sajtot és a tojást, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd öntsük a kapott öntetet a karfiolra.
Helyezzük a kenyérkockákat a tetejére és süssük 25-30 percig amíg megpirul a teteje.
Jó étvágyat!