A mikrós birsalmasajt elkészítése egyáltalán nem bonyolult, mégis csodásan finom. Bámulatos finomság, ami gyermekkorunkat idézi. A nagymamik készítettek ilyen finomságokat, azonban mi is elkészíthetjük, nem annyira bonyolult, mint gondolnád.
Hozzávalók:
- 4 kg birsalmapüré,
- 2,5 kg cukor,
- 2 citrom leve.
Elkészítés:
Az almát nem pucoltam meg csak a magházát vágtam ki és ami rossz volt. Ez a mennyiség 4 kg birspüré / már megfőzve és összeturmixolva/2.5 kg cukor, 2 citrom leve. Két adagba vettem és egy műanyag tálba tettem mikróba, ahol 25 percig mikróztam de 5 percenként kivettem megkavarni. Majd formába öntöttem. Aki kisebb mennyiséget szeretne készíteni, 1 kg birspüréhez 50 – 70 dkg cukrot teszünk, ki mennyire édesen szereti.
Éva Csillik receptje és fotói