Skip to content

Sütőben sült vajas, fokhagymás burgonya! Valódi kihívás, nem felfalni az egészet!

  • by

Ma egy eredeti portugál recept alapján készült sült burgonyát szeretnénk bemutatni nektek.Ez az étel nagyon ízletes, húsok mellé kiváló köret, de önmagában is fogyasztható mert laktató és finom.

Hozzávalók:

  • 8 db burgonya,
  • 30 g vaj,
  • 2 kiskanál rozmaring,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 40 ml olívaolaj,
  • durva szemű só, ízlés szerint.

Elkészítés:

Mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amikor megfőtt, hagyjuk hűlni, majd nyomkodjuk meg a burgonyákat egyenként egy kanállal úgy, hogy megrepedjenek, de ne törjenek teljesen össze.

apróra vágott fokhagymát, rakjuk rá a burgonyákat a repedt oldalukkal felfelé, szórjuk meg sóval és rozmaringgal. A vajat vágjuk kisebb kockára és minden darab burgonyára tegyünk egy kis kocka vajat, ezután meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal is.

Előmelegített sütőben süssük a burgonyát 180-200 fokon, ameddig szép piros színt kap majd, ha elkészült melegen tálaljuk. Az elkészült burgonyát megszórhatjuk apróra vágott újhagymával és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

Loading