Skip to content

Soha többé nem választom szét a tojásokat a piskótához, hiszen így is mindig szép magas és könnyű lesz! Káprázatos!

Ahhoz, hogy szép magas legyen a piskótád, nem fontos külön szedni a tojásokat. Nekem bevált így is. A végeredmény pedig ugyanaz, de nincs vele annyi macera.

Hozzávalók

  • 4 tojás,
  • 60 ml víz,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 160 g kristálycukor,
  • 200 g liszt,
  • 3/4 csomag sütőpor.

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukrot fehéredésig keverni, kézi mixerrel keverni, kihabosítani, hozzáadni a vizet, kicsit még keverni (addig keverni, amíg jó sűrű krém szerű lesz), majd a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába önteni (20 cm-es tortakarikában sütöttem).

180 fokon 12 percig sütni, majd 150 fokon még legalább 40-45 percig, tűzpróbáig.

Loading