Skip to content

Sajttal és sonkával töltött lángos – fenséges! Képtelenség eleget készíteni belőle! Finomság!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 15 szelet sonka
  • 15 szelet sajt

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk és 40 percen keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd ízlés szerinti darabokra szaggatjuk. Minden darab tészta felébe teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd ráhajtjuk a töltetlen oldalát. A széleit összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban megsütjük. Önmagában is csodás, de kínálhatjuk a szokott módon, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal.

Loading