Gyakran elkészítjük, mert nagyon ízletes és remekül variálható. Gomba helyett kerülhet rá sonka, vagy bacon is, ha azt jobban kedvelitek. Fenséges ebéd akár ünnepi alkalmakra is! 🙂
Hozzávalók:
- 700 g sertés comb, vagy tarja
- 3 evőkanál tejföl
- 100 g gomba
- 1 hagyma
- 2 paradicsom
- 150 g sajt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húst vágjuk vékony szeletekre, ha szükséges kissé klopfoljuk ki és fűszerezzük. A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk együtt 10 percig. A húsokat tegyük egy olajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé, a tejfölt fűszerezzük és kenjük meg vele. A langyosra hűlt gombát osszuk el a húsokon, egy kanállal simítsuk rá. A paradicsomot szeleteljük fel és mindegyik húsra tegyünk egy szeletet. Minden húsra tegyünk egy szelet sajtot. Alufóliával fedjük le és 180 fokos sütőben süsük 30 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük még legalább 10 percig, hogy a hús puha legyen és a sajt is megpiruljon.