Piacon vettük anno az ilyen sütőt, nagyon szeretjük és a kedvenc ropogtatnivalónk is egyben, de akár gofrisütőben is süthető.
Hozzávalók:
- 1kg liszt,
- 30 dkg sajt,
- 1 cs. sütőpor (vagy 1 tk. szódabikarbóna),
- 1 kk. őrölt kömény (lehet egész is, ízlés szerint),
- 1 ek. zsír,
- 25 dkg margarin,
- 3 tojás,
- 1 ek. só,
- 3 kispoharas tejföl.
Elkészítés
Hozzávalókat összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk. Tallérsütőt jól felforrósítjuk, lekenjük kevés olajjal mindkét felét nehogy leragadjon, majd kisütjük. Én majdnem nagylángon sütöm. Hamar megsül egy oldala,(nem kell szerintem 1/2 – 1 perc) megfordítom, hogy a másik oldala is megsüljön. De igazából ez csak sütéskor dől el, hisz egy sütő sem egyforma.
Bernadett tanácsa: Vékonyra sodrom a tésztát, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sokkal gyorsabban megy, mint kigombócolni és egyforma vastagságú lesz valamennyi. Szívből ajánlom!
Simon Ilona receptje!