Skip to content

Sajtos lepény sonkával töltve, ha egyszer megkóstolod folyton erre az ízre vágysz majd!

  • by

A tésztája puha és nagyon ízletes, a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatod. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

  • 1 bögre kefír
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 1 bögre sonka, vagy virsli (felszeletelve)
  • 2 bögre liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A kefirt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát keverd össze. Add hozzá a reszelt sajtot és a lisztet és gyúrd össze a tésztát. A tésztát oszd 9 – 10 darabra. A tésztadarabokból formálj gömböket és nyújtsd vékonyra. A tölteléket oszd el a kinyújtott tésztákon egyenletesen. A lepény széleit hajtsd fel, hogy befedje a tölteléket. A tetejét kicsit nyomkodd meg. Egy serpenyőben forrósíts olajat és egyenként süsd ki a lepényeket.

Tetszés szerint mással is megtöltheted, mi sajttal és kapros túróval is kipróbáltuk és káprázatos lett!

Loading