Skip to content

Rózsi szelet, egy csodás finomság, ha édességet ennél

Egy kis finomság készült, a recept nem bonyolult, jó választás bármilyen alkalomra.

HOZZÁVALÓK

  • 45 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 sütöpor,
  • 4 tojássárgája,
  • 2 nagy kanál tejföl
  • Krém:
  • 2cs vaniliás pudingpor
  • 1 vanilia cukor
  • 6 dl tej
  • 8 kanál kr.cukor
  • 20 dkg puha margarin
  • Hab 
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • egy két csepp citromleve

ELKÉSZÍTÉS

Összedolgozzuk a tésztát 3 fele osztjuk 2 marad sárgájával. 1 cipóhoz adunk kakaóport és egy pici tejfölt. Mind a 3 lapot nagy méretű tepsi hátlapján kisütjük.

Krém: 2cs vaniliás pudingpor 1 vanilia cukor 6 dl tej 8 kanál kr.cukor ezt megfőzzük ki hütjük és 20 dkg puha margarint kavarunk bele jó habosra kikavarjuk.

Töltjük a lapokat. Lap+ barack lekvár + lap + krém + lap + hab. Hab elkészitése 4 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral gőz felett felverünk egy két csepp citromlevet csepegtetünk bele ha készen van rákenjünk a süti tetejére ha kihült a hab csokit reszelünk a tetejére.

Sebők Jánosné Palincsár Ibolya receptje

Loading