Egy kis finomság készült, a recept nem bonyolult, jó választás bármilyen alkalomra.
HOZZÁVALÓK
- 45 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 15 dkg porcukor,
- 1 sütöpor,
- 4 tojássárgája,
- 2 nagy kanál tejföl
- Krém:
- 2cs vaniliás pudingpor
- 1 vanilia cukor
- 6 dl tej
- 8 kanál kr.cukor
- 20 dkg puha margarin
- Hab
- 4 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- egy két csepp citromleve
ELKÉSZÍTÉS
Összedolgozzuk a tésztát 3 fele osztjuk 2 marad sárgájával. 1 cipóhoz adunk kakaóport és egy pici tejfölt. Mind a 3 lapot nagy méretű tepsi hátlapján kisütjük.
Krém: 2cs vaniliás pudingpor 1 vanilia cukor 6 dl tej 8 kanál kr.cukor ezt megfőzzük ki hütjük és 20 dkg puha margarint kavarunk bele jó habosra kikavarjuk.
Töltjük a lapokat. Lap+ barack lekvár + lap + krém + lap + hab. Hab elkészitése 4 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral gőz felett felverünk egy két csepp citromlevet csepegtetünk bele ha készen van rákenjünk a süti tetejére ha kihült a hab csokit reszelünk a tetejére.
Sebők Jánosné Palincsár Ibolya receptje