A kókuszkocka nálunk még ma is az a süti, amit senki sem tud megunni. Ha valami finomsággal lepném meg a családot, gyakran ez a csoda készül, de ünnepi alkalmakra is örömmel sütjük. Nagyon egyszerű és tényleg csodálatosan finom!
Hozzávalók:
- 40 dkg cukor,
- 40 dkg liszt,
- 2 sütőpor,
- 6 tojás,
- 3 dl olaj,
- 2 dl tej
Mázhoz:
- 25 dkg ráma margarin,
- 25 dkg cukor,
- 3 kanál holland kakaópor,
- 1 dl tej,
- kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral habosra keverem, majd mehet hozzá a tej, olaj, végül a sütőporral elkevert liszt. Olajozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát és 180 fokon (előmelegített) kb. 40-45 perc alatt megsütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm. Abban az esetben, ha gyorsabban barnul a teteje, de még nem jó, fóliával letakarva sütöm tovább (Nyugodtan rá lehet nyitni sütés közben a sütőt, nem fog a tészta összeesni.)
Sütés után a piskótát összekockázom és kihűtöm. A rámát a kakaóval elkevert cukorral, tejjel felfőzöm, majd langyosra hűtöm. Belemártom egy villa segítségével a piskóta kockákat, majd kókuszreszelékbe forgatom. 1-2 órát hűtőbe teszem és fogyasztható.
Marika Olah receptje és fotója