Ezt az almás süteményt rétegesen kell elkészíteni, puha és kiváló ízű. Ha kedvet kaptok egy almás sütihez, akkor próbáljátok ki ezt a finomságot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk és a süti különlegessége, hogy még a rétegezés folyamán is a bögrét használjuk.
Hozzávalók a tésztához:
- 1,5 bögre liszt,
- 1 bögre cukor,
- 1 bögre víz,
- 2 tojás
- 1 tasak sütőpor,
- 1 tasak vaníliás cukor.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg alma,
- őrölt fahéj
- 100 g fagyasztott vaj
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta alapanyagait, addig kevergessük, amíg csomómentes tésztát kapunk. A töltelékre nem teszünk cukrot, ezért került több a tésztába. Az almát reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét, szórjuk meg fahéjjal. Tegyünk egy kisebb tepsibe, vagy sütőformába 1/2 bögrével a tésztából, majd 1/3 bögre reszelt almát. Majd ismét 1 bögrével a tésztából és rá 1/3 bögrével az almából. Erre a rétegre 1/2 bögre tészta kerül, rá a megmaradt alma és befedjük a megmaradt tésztával. A sütemény tetejére reszeljük rá a hideg vajat, szórjuk meg vaníliás cukorral, majd tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük 40 percig. Ha megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni majd szeleteljük. Jó étvágyat!