Többször sütöttem, nagyon finom. Ui: Amikor legelőször sütöttem, keveselltük a krémet, úgyhogy legközelebbi alkalommal, másféladag krémet készítettem. Hm, nyami fantasztikus volt. Én azóta így csinálom. Ezt csak megjegyeztem, hátha valaki szereti, ha több a krém.
Hozzávalók
Tészta
- 40 dkg finomliszt,
- 1 db tojás,
- 10 dkg porcukor,
- 25 dkg margarin,
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor,
- 0.5 csomag sütőpor.
Krém
- 5 dl tej,
- 20 dkg cukor,
- 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős),
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 5 dl tejföl.
Elkészítés
Tészta
A tésztának valókat összegyúrjuk, és két részre szedjük.Az egyik kinyújtott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A pudingokat a cukorral megfőzzük, és hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverjük a fél liter tejfölt és a vaníliás cukrot.
A krémet rákenjük a tepsiben lévő tésztára, majd a másik lapot is ráhelyezzük.Megsütjük, és porcukorral meghintve tálaljuk. 30percig sütöttem.
A dekor virágokat ilyen szuper szitával csináltam. Én úgy rendeltem azt hiszem, ilyen cukrász kellékes boltba. 4db szita volt benne, én is nagyon kedvelem… Feldobja a sütiket.
Kiemelt kép: Madarasiné Száraz Ilona
A második fotó: Pataki Zoltánné Pável Ibolya
Fotó: Orsika Jankovics