Skip to content

Pudingos tejfölös szelet, nagyon finom

Többször sütöttem, nagyon finom. Ui: Amikor legelőször sütöttem, keveselltük a krémet, úgyhogy legközelebbi alkalommal, másféladag krémet készítettem. Hm, nyami fantasztikus volt. Én azóta így csinálom. Ezt csak megjegyeztem, hátha valaki szereti, ha több a krém.

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg finomliszt,
  • 1 db tojás,
  • 10 dkg porcukor,
  • 25 dkg margarin,
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor,
  • 0.5 csomag sütőpor.

Krém

  • 5 dl tej,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős),
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 5 dl tejföl.

Elkészítés

Tészta

A tésztának valókat összegyúrjuk, és két részre szedjük.Az egyik kinyújtott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A pudingokat a cukorral megfőzzük, és hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverjük a fél liter tejfölt és a vaníliás cukrot.

A krémet rákenjük a tepsiben lévő tésztára, majd a másik lapot is ráhelyezzük.Megsütjük, és porcukorral meghintve tálaljuk. 30percig sütöttem.

A dekor virágokat ilyen szuper szitával csináltam. Én úgy rendeltem azt hiszem, ilyen cukrász kellékes boltba. 4db szita volt benne, én is nagyon kedvelem… Feldobja a sütiket.

Kiemelt kép: Madarasiné Száraz Ilona
A második fotó: Pataki Zoltánné Pável Ibolya

Fotó: Orsika Jankovics

Loading