Skip to content

Pöfeteg keksz, nagy kedvenc, nincs vele sok munka

Egy kis finomság, ami bármilyen alkalomra remek választás

HOZZÁVALÓK

  • (kb. 50 db kekszhez):
  • 135 g étcsokoládé
  • 200 g vaj vagy margarin
  • 250 g cukor
  • 3 db egész tojás
  • 130 ml tej
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 500 g liszt
  • 100 g kakaópor
  • 16 g sütőpor

 ELKÉSZÍTÉS:

Az étcsokit és a vajat olvasszuk össze, majd habverővel jól keverjük el benne a cukrot.
A tojásokat, tejet és vanília aromát adjuk a csokis keverékhez és jól keverjük egybe őket. A lisztet, kakaóport és sütőport kissé keverjük össze és adjuk a folyékony hozzávalókhoz. Elég lágy tésztát kapunk, ezért tegyük hűtőbe 1-1,5 órára.
Ha letelt a pihentetési idő, melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Két tálba tegyünk kristálycukort és porcukrot. A masszából formázzunk körülbelül 3-4 cm-es golyókat, majd először kristály-, utána porcukorba forgassuk.

Sorakoztassuk a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 15-20 percig.
Amikor megsültek várjuk meg, míg kihűlnek, csak ezután tegyük őket dobozba.
Most csináltam 2 x)))) Fém dobozba kell tenni

Erika Krauszné receptje

Loading