Nekünk sokkal jobban ízlik, mint a hagyományos, és ez nem is törik.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- csipet só
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
Lassan hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, összedolgozzuk és beleöntjük a pudingporokat.
Sütőpor nem kell hozzá!
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük. Miután elkészült, kivesszük a tepsit a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Nem lehet forrón feltekerni mert törik megreped. Ha teljesen kihűlt, akkor lehet vele szépen feltekerni. A tészta sütés közben felpúposodhat, de nem kell megijedni ez természetes más a piskóta textúrája a pudingportól lelapul.
A kihűlt a piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. Megkenjük házi sárgabarack lekvárral, feltekerjük, sütőpapírba csomagoljuk.
Állni hagyjuk majd vastagabb szeletekre vágjuk így kínáljuk.