Skip to content

Pihe-puha sajtos, virslis kifli, finomabb lett mint vártam

Egyszerű és nincs vele sok munka, nálunk bekerült a kedvencek közé!

HOZZÁVALÓK

  • Tangzhong recept:
  • 2 ek liszt,
  • 6 ek víz – ebből zselés, vízes rántást főzünk alacsony lángon és hagyjuk kihűlni.
  • a tésztához:
  • 3 dl tej,
  • 2 ek cukor,
  • 1 tasak porélsztő,
  • 500 g liszt,
  • ízlés szerint só,
  • 3 ek olaj,
  • tangzhong
  • Töltéshez:
  • sajt, virsli (4db, amit ketté vágunk)
  • Kenéshez:
  • 1 db tojás
  • Szóráshoz:
  • amit szeretnénk

ELKÉSZÍTÉS:

A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tangzhongot, az élesztős tejet, olajat és géppel/kézzel összedolgozzuk. 60-90 percet hagyjuk kelni.

Miután megkelt kinyújtjuk kör alakúra és 8 részre osztjuk. Sajttal, virslivel töltjük meg, feltekerjük, megkenjük tojással, hagyjuk kelni (én 15 percet hagytam) és 170°on, 15-18 percig sütjük (alsó-felső sütés).

Torma Réka receptje

Loading