Egyszerű és nincs vele sok munka, nálunk bekerült a kedvencek közé!
HOZZÁVALÓK
- Tangzhong recept:
- 2 ek liszt,
- 6 ek víz – ebből zselés, vízes rántást főzünk alacsony lángon és hagyjuk kihűlni.
- a tésztához:
- 3 dl tej,
- 2 ek cukor,
- 1 tasak porélsztő,
- 500 g liszt,
- ízlés szerint só,
- 3 ek olaj,
- tangzhong
- Töltéshez:
- sajt, virsli (4db, amit ketté vágunk)
- Kenéshez:
- 1 db tojás
- Szóráshoz:
- amit szeretnénk
ELKÉSZÍTÉS:
A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tangzhongot, az élesztős tejet, olajat és géppel/kézzel összedolgozzuk. 60-90 percet hagyjuk kelni.
Miután megkelt kinyújtjuk kör alakúra és 8 részre osztjuk. Sajttal, virslivel töltjük meg, feltekerjük, megkenjük tojással, hagyjuk kelni (én 15 percet hagytam) és 170°on, 15-18 percig sütjük (alsó-felső sütés).
Torma Réka receptje