Skip to content

Nutellás kalács mazsolával, dióval megszórva – szájban omló, piha-puha finomság!

Ajánlom kipróbálásra, nagyon finom, egyszerűen zseniális! 🙂 Nálunk sem tartott sokáig, nem is csoda, ha sokaknak tetszik! 🙂

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg Nutella
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 3 dkg mazsola

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot, a vajat és az élesztőt összekeverjük, adunk hozzá egy pici sót. A tojást, a tejet összekavarjuk és a lisztes keverékhez öntjük, meggyúrjuk a tésztát. Ha szükséges még kevés lisztet adunk hozzá. A tésztát kinyújtjuk, az olvasztott vajat rákenjük, majd a Nutellát is elsimítjuk rajta, a mazsolát és a diót rászórjuk, feltekerjük. Kiolajozott tepsibe, sütőformába tesszük és letakarjuk, 45 percen át hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni, majd szeletelhetjük.

Loading