Nagyon finom, köretként és magára is tálalható.
Hozzávalók:
- 500 gramm burgonya
- 1 tojás
- 2 evőkanál keményítő
- 100 gramm sajt
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
- A bugonyát hámozzuk meg és főzzük meg. Törjük össze püré állagúra és hagyjuk lehűlni.
- Törjük bele a tojást a krumpliba, adjuk hozzá a keményítőt és kavarjuk jól össze.
- Reszeljük bele a sajtot is, majd jól keverjük össze.
- A kezünket olajozzuk be, majd formáljunk szeleteket a burgonyás keverékből.
- Egy tálba öntsünk zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk ízlés szerint, majd keverjük össze.
- A burgonya szeleteket forgassuk bele.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük bele a szeleteket.
- 180 fokon 20-25 percig süssük.
- Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!