Skip to content

Mióta ezt a módszert kipróbáltam, bármilyen növényt tudok gyökereztetni, ezért rengeteg csodás növényünk lett! Káprázatos tipp!

A kertészkedés egy nagyon hasznos hobbi, amely az agyat is fejleszti és a lelkünknek is jót tesz. Egyes növények könnyebben gyökereztethetőek és vannak olyan növények is amelyek elég nehezen. Ma szeretnénk bemutatni nektek, milyen módszer segítségével gyökereztessétek azokat a növényeket amelyek nehezen gyökereznek.

Szükség lesz:

  • fahéjra,
  • mézre,
  • egy pohár virágföldre,
  • egy zacskóra.

Mit kell tennünk

Vágjunk le a növényről egy olyan ágat, amelyen egészséges és erős levelek vannak, majd az ág szárát áztassuk mézbe, ha túl sűrű a méz, akkor kenjük be vele. A mézrétegre tegyünk fahéjat.

Ültessük az így előkészített ágat a pohár földbe, a méz és a fahéj megöli a káros baktériumokat és megvédi attól, hogy elrothadjon. Locsoljuk meg a növényt, majd tegyük a poharat egy zacskóba, így a víz nem fog elpárologni. Ez a legjobb és leghatásosabb módszer a gyökereztetésre. 5-10 nap elteltével a növény gyökere ereszt. Ezt a módszert elég sok kertész alkalmazza, próbáljátok ki ti is.

Loading