Skip to content

Mimóza szelet Judit konyhájából! Finom!

A lányom kedvenc sütije, én 2 lapot baracklekvárral , a másik 2 lapot meggylekvárral kenem meg és a közepébe teszem a krémet ! De végül is mindenki úgy rakja össze ahogy szeretné… Csodás, mesésen szeletelve!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 3 tojás sárgája,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 4 -5 evőkanál tejföl.

A krémhez:

  • 2,5 dl tej,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve,
  • 25 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • kb. 8 evőkanál barack lekvár.

Rugalmas tésztát gyúrunk, 4 lapot sütünk. (tepsi méret kb. 24×39 cm)

Krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Vegyítjük a főtt krémmel, jól kihabosítjuk.

Összeállítás: első lap, rá a krém fele, arra a második lap, amit megkenünk barack lekvárral, jöhet a harmadik lap, rá a krém másik fele, majd a negyedik lap. Csak másnap szeleteljük és tálra rendezve meghintjük vaníliás porcukorral.

Judit Józsefné Magdika konyhájából

Loading