A lányom kedvenc sütije, én 2 lapot baracklekvárral , a másik 2 lapot meggylekvárral kenem meg és a közepébe teszem a krémet ! De végül is mindenki úgy rakja össze ahogy szeretné… Csodás, mesésen szeletelve!
Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 3 tojás sárgája,
- 10 dkg porcukor,
- 1 tasak sütőpor,
- 4 -5 evőkanál tejföl.
A krémhez:
- 2,5 dl tej,
- 4 evőkanál liszt,
- 1 bio citrom reszelt héja és leve,
- 25 dkg vaj,
- 20 dkg porcukor,
- kb. 8 evőkanál barack lekvár.
Rugalmas tésztát gyúrunk, 4 lapot sütünk. (tepsi méret kb. 24×39 cm)
Krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Vegyítjük a főtt krémmel, jól kihabosítjuk.
Összeállítás: első lap, rá a krém fele, arra a második lap, amit megkenünk barack lekvárral, jöhet a harmadik lap, rá a krém másik fele, majd a negyedik lap. Csak másnap szeleteljük és tálra rendezve meghintjük vaníliás porcukorral.
Judit Józsefné Magdika konyhájából