Ebben aztán van krém rendesen, így jó vastag a krém 🙂 Természetesen fele krémmel is lehet készíteni, ez esetben csak felezd meg a hozzávalókat.
Hozzávalók
Tészta:
- 30 dkg kristálycukor,
- 12 dkg zsír,
- 12 evőkanál tej,
- 5 evőkanál méz,
- 2 tojás,
- pici só.
Gőz felett 5 – 6 percig főzzük.
Majd 75 dkg liszttel, 2 kk szódabikarbónával össze gyúrjuk és 4 lapot sütünk.
Én nem a tepsi hátán sütöm, nyújtófával beleteszem a tepsibe, olajjal vagy zsírral kikenem (de lisztezni is lehet). 25.5 x 36 cm a tepsi
Krém:
1 l tejben 10 evőkanál grízt megfőzni.
50 dkg margarint 50 dkg porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral habosra kavarni, majd a kihűlt grízzel összekeverni.
2-3 .lap közé barack lekvárt kentem.
Tetejére csokimáz.
Tepsi méret : 25.5 x 36 cm
A régit szoktam meg, amit Anyukám sütött, és az nem fehér volt, azóta, senki nem süt olyan finomat!
Kristonné Barta Erzsébet