Skip to content

Méteres kalács szelet, nagyon finom süti lett!

A Méteres kalács recept sokaknak bonyolultnak tűnik, ez a variáció azonban sokkal egyszerűbb, de ugyanannyira finom, min a hagyományos variációja. A méteres kalács elkészítése így nem túl időigényes, de nagyon finom, ha még nem próbáltad ezt a receptet, érdemes kipróbálni, biztosan nem fogsz benne csalódni. Bármilyen alkalomra elkészíthető, ezt a süteményt tényleg nem lehet megunni.

Hozzávalók a sárga laphoz:

  • 4 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 dl olaj,
  • 1 dl meleg víz,
  • 1/2 csomag sütőpor .

Hozzávalók a barna laphoz:

  • 4 tojás,
  • 22 dkg liszt,
  • 3 dkg kakaópor,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 dl olaj,
  • 1 dl meleg víz,
  • 1/2 csomag sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 csomag puncsízű pudingpor,
  • 9 dl tej,
  • 20 dkg porcukor,
  • 25dkg vaj/margarin,
  • 1 evőkanál rumaroma.

Hozzávalók a tetejére:

  • 20 dkg étcsokis tortabevonó,
  • 5 dkg margarin.

Elkészítés:

A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból.

A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk. A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük: barna lap – krém, sárga lap – krém, barna lap – krém – sárga lap. A csokoládét a margarinnal, vízgőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.

Betti És Krisztián receptje és fotói

Loading