Skip to content

Méteres kalács szelet, a tepsis verzió is csodás és nagyon egyszerű! Finom!

Imádjuk a méteres kalácsot, de mivel az őzgerinc formám éppen nem volt kéznél, így megpróbáltam a tepsis verziót…bejött!

HOZZÁVALÓK

  • Sárgalap:
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Barnalap:
  • 4 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Krém:
  • 3 cs. puncsízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg vaj/margarin
  • Tetejére:
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 ek. olaj

ELKÉSZÍTÉS

A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22×32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon TŰPRÓBÁ-ig sütjük. Hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból.

A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk. A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük.

Barnalap – krém – sárgalap – krém – barnalap – krém – sárgalap.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.

Gál Hedvig‎ receptje

Loading