Skip to content

Légiesen könnyű habos meggyes szelet! Nincs vele sok munka!

A habos krémtől elolvadok, nem lehet betelni ezzel a finomságos meggyessel! Még ünnepi alkalmakra is érdemes megsütni!

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél tasak sütőpor
  • 30 dkg cseresznye, vagy meggy (befőtt)

A krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 4 dl meggyes joghurt
  • 1 tasak zselatin
  • csokoládéreszelék (a díszítéshez)

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A cukrot a tojássárgájával kikavarjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a tojássárgájához adjuk, majd a habba forgatjuk. Papírral bélelt tepsibe öntjük és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a joghurthoz kavarjuk. A habot felverjük és a joghurtot hozzáadjuk. A kihűlt tésztára kenjük, megszórjuk csokoládéreszelékkel és 1 órára hűtőbe tesszük.

Loading