Akár hányszor elkészítettem, mindig osztatlan sikert aratott! Feltétlen meg kell csinálni! 🙂
Hozzávalók
A golyókhoz:
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg liszt,
- 3 ek. kakaópor,
- 15 dkg porcukor,
- 2 tojás,
- 1/2 sütőpor
Tészta:
- 50 dkg túró,
- 25 dkg cukor,
- 25 dkg margarin,
- 2 vaníliás cukor,
- 1 vaníliás pudingpor,
- 4 tojásfehérje,
- csipet só.
Elkészítés
A golyókhoz valókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőle. Hézagosan lerakjuk zsírozott lisztezett tepsibe (22×36 cm).
A tésztához csipet sóval felverjük a tojások fehérjét. Összekeverjük a többi alapanyagot (a pudingport pedig csak bele kell keverni a tésztába) és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a golyók közé öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Pethes Judit receptje!