A meleg nyári napokon pár nap alatt elkészül!
Ahhoz, hogy energikusak, fiatalosak és egészségesek maradjunk, rendszeresen kell fogyasztanunk fermentált ételeket és italokat. A fermentált táplálékok a bennük található értékes tápanyagok révén elősegítik emésztőrendszerünk egészséges működését és ez teljes szervezetünkre pozitív hatást gyakorol.
Mivel a fermentált ételek enzimekben gazdagok, így segítik az emésztést, jobb a felszívódásuk, és értékes tápanyagokban gazdagabbak, mint a nem fermentált ételek. A fermentált ételek fontos szerepet játszanak az acetilkolin termelődésében, ami erősíti a beleket és segíti a bélmozgást.
A kovászos uborka jótékony hatásai
● tisztítja a gyomrot, csökkenti a súlyt,
● a benne található enzimek egészségessé teszik a gyomrot, megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását, és elősegítik az emésztést,
● súlycsökkenést eredményezhet, fogyókúrázók beépíthetik napi étrendjükbe,
● az uborka és a lé fogyasztása hangulatjavító és agyserkentő is lehet,
● a kovászos lé fogyasztása kifejezetten jó hatással van a változókori hőhullámokra,
● hatásos a gyomorfekélyre,
● kutatások alapján bizonyított diabéteszre gyakorolt jótékony hatása is,
● másnaposság ellen is bevethető az uborka leve,
● erős tisztító hatása miatt rendszeres fogyasztásakor megváltozik a bőr is, ragyogóbb és simább lesz,
● természetes probiotikumként működik, így hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez.
Savanyú közegben a káros mikroorganizmusok nem képesek szaporodni, így a fermentációs folyamat kiváló, természetes tartósítást eredményez.
Emellett a laktózérzékenyeknek jó hír, hogy az erjesztett és kellő ideig érlelt tejtermékekben a laktóz tartalom lecsökken, eltűnik. Így az érlelt joghurtok, kefírek, sajtok számukra is biztonságosan fogyaszthatóak.
Az uborka mellett érdemes fogyasztani a levét is, mivel élettani szempontból ez is pozitív hatással van szervezetünkre.