Mostanában gyakran elkészítem, mert egyszerűen nem tudunk betelni vele!
HOZZÁVALÓK
- 75 g porcukor
- 1 db tojás
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 150 ml tej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tasak sütőpor
- 2 tasak vaníliás cukor
A töltelék - 2 db tojás
- 500 g túró
- 150 g cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 100 g mazsola (kihagyható)
A máz - 3 evőkanál víz
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál vaj
- 4 evőkanál cukor
ELKÉSZÍTÉSE
Kavarjuk össze a tojást a cukorral, majd tegyük bele a szoba hőmérsékletű vajat és még kavarjuk egy kis ideig. A lisztet szitáljuk át és kavarjuk bele a sütőport, a vaníliás cukrot és a kakaót. A tejet öntsük rá a tojásos keverékre majd adjuk hozzá a lisztet is lassanként adagolva, addig kavarjuk ameddig egy homogén tésztát kapunk.
Egy kisebb kivajazott tepsibe öntsük bele a tészta háromnegyedét, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 12 percet, közben készítsük el a tölteléket.
Tegyük egy nagyobb tálba a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a túrót és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a mazsolát és a lisztet, majd robot gépet használva készítsünk egy krémes masszát. Amikor letelt a 12 perc vegyük ki a tésztát a sütőből és kenjük rá egyenletesen a túrós tölteléket, majd borítsuk be a megmaradt tésztával és tegyük vissza sülni 30-35 percre.
Ha megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk csokoládéval. Készítsük el a mázat: tegyük egy kisebb lábasba a mázhoz szükséges hozzávalókat és lassú tűzön addig kavargassuk ameddig a hozzávalók jól összekeverednek majd hagyjuk hűlni egy kis ideig, utána öntsük a tészta tetejére.