Skip to content

Kevert meggyes – gyors, olcsó és nagyon ízletes! Kellemes!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg magozott meggy

Elkészítése:

A vajat a cukorral összedolgozzuk, majd keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a tojásokat is. Majd a vaníliás cukrot és lassanként felöntjük a tejjel, közben robotgéppel folyamatosan kavarjuk. Majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, csomómentesre keverjük a tésztát. Amikor összeállt, kivajazott tepsibe öntjük. A magozott meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk, 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de anélkül is ízletes.

Loading