A legfinomabb káposztatekercs, amit valaha ettem!
A Kárpátaljai káposztatekercs hozzávalói:
- 3 kiló káposzta
 - 1 kg sertéshús
 - 150 gramm zsír
 - 130 gramm tejföl
 - 30 gramm paradicsompaszta
 - 1.5 liter víz
 - 2 hagyma
 - só
 - bors
 
A Kárpátaljai káposztatekercs elkészítése:
Felforraljuk a káposztát és a leveleit leszedjük.
A hagymát apróra vágjuk és zsírban megsütjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk, kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A káposztalevélre helyezzük a húst és egy teáskanál hagymát teszünk rá, majd feltekerjük. Megismételjük míg az összes hús elfogy.
Egy serpenyő alját egész káposztalevelekkel lefedünk, rátesszük a káposztatekercseket, forró vizet öntünk rá és megsózzuk. A víz 1-2 centivel kell fedje őket.
Adjunk hozzá paradicsompasztát és tejfölt, majd 160 fokos sütőben 30-40 percet sütjük.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
 ![]()
