Hozzávalók
- Tészta
- 6 db tojás,
- 6 ek porcukor,
- 1 dl étolaj,
- 6 ek liszt,
- 1/2 csomag sütöpor,
- 2 Ek kakaópor,
- Krém:
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor,
- 6 dl tej,
- 2 csomag tejszín izű puding,
- 1ek kakaópor,
- 1 ek Cappuccino por,
- Csokimázhoz,
- 12-15 dkg tej vagy étcsoki,
- 1 ek étolaj,
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a 6 ek porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként az olajat, a fehérjét kemény habbá verjük és kézi habverövel óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, liszthez keverjük a sütőport és a kakaóport.
Majd kicsinyenként szitálva a lisztes keveréket, csak kézi habveróvel keverjük össze, 20×35 ös papírral bélelt tepsibe rakjuk, sütés 180 fok alsó- felsö sütésnél 17 perc.
A pudingot a tejbe felfőzzük és lehűtjük, a krémre fóliát tegyük hogy ne bőrösödjön, a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot, és két részre osztjuk, az egyikhez 1 ek Cappuccinoport és 1 ek kakaóport keverünk, a kakaós lapra elöször a fehér krémet kenjük majd a kakaósat, a tetejére csokimázt teszünk
Károly Körmendi receptje