Skip to content

Káprázatos túrós kevert tészta, ennek az ínycsiklandó túrós finomságnak nem lehet ellenállni! Bámulatos!

Káprázatos, puha és nagyon finom. Ha egy olyan sütire vágysz, ami könnyen elkészíthető és nagyon finom, próbáld ki a túrós kevert tésztát. Nem lehet betelni vele, én sokszor megsütöm, mert a család egyszerűen rajong érte.

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 db tojás,
  • 9 evőkanál porcukor,
  • 9 evőkanál olaj,
  • 9 evőkanál tej,
  • 12 evőkanál liszt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • vaníliaaroma,
  • egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 600 g tehéntúró,
  • 3 – 4 kanál cukor tetszés szerint,
  • 2 db tojás,
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta felét öntsük egy 20×30 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 10 – 15 percet 180 fokra előmelegített sütőben. Amíg sül készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, ha szeretnénk, hogy a töltelék krémesebb legyen, akkor használjunk mixert. A töltelékbe tehetünk mazsolát is. Ha a túró nagyon száraz, akkor keverjünk hozzá 1 kanál tejfölt. Vegyük ki a tepsit a sütőből és tegyük rá a tölteléket a félig megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Süssük a túrós süteményt 30 percig. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt. Jó étvágyat!

Loading