Skip to content

Kakaós, puncsos mézes szelet, ha egyszer belekóstolsz, ez lesz a legújabb kedvenced! Finomság!

A finom mézes süteményeket mindenki szereti, de ha ezzel a krémmel kened meg, senki sem tud majd ellenállni ennek az édességnek.

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 ek szódabikarbóna
  • 3 dkg kakaópor
  • csipet só
  • Krém:
  • 9 dl tej
  • 3 cs puncs pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • Tetejére:
  • 20 dkg fehér csoki+
  • 1-2 ek étolaj
  • 5 dkg étcsoki
  • pár csepp piros ételfesték

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a mézet, vajat és a cukrot összemelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A langyos mézes keveréket hozzáöntjük a lisztes keverékhez, összegyúrjuk a tésztát, majd négy részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, tepsi hátulján, 170 fokon 3-5 percig megsütjük egyenként a lapokat.(20×30 cm)

A krémhez a tejet elkeverjük a pudingporral és vaníliás cukorral, megfőzzük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk. Három részre osztjuk a krémet. Rétegezzük a sütit.

A tetejére fehér csokit olvasztunk, színezzük pár csepp piros ételfestékkel. Olvasztott étcsokival díszíthetjük.  A csokit amivel díszítem a sütit:  nejlon zacskóba szoktam tenni, pici lyukat vágok a sarkára, rácsurgatom a mázra vízszintesen. Fogpiszkálóval széthúzom ellentétes irányba

Pakainé Hegedűs Andrea receptje
Aniko Schwarcz Isteni !!!

Loading