Skip to content

Ínycsiklandó mákos tekercs, minden nap meg tudnám enni, annyira ízletes!

Olyan finom, hogy akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető. Puha és ízletes, egyszerűen képtelenség ellenállni a mákos finomságoknak! Nálunk mindig óriási sikere van!

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 125 g tehéntúró
  • 50 g cukor
  • 75 ml olaj
  • 75 ml tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 tojás (a tészta megkenéséhez)

A töltelékhez:

  • 100 g mák
  • 150 g cukor
  • 1,5 dl tej
  • 50 g mazsola

Elkészítés:

A töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyről. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk pár percre, majd leszűrjük. A mákhoz keverjük a mazsolát és a cukrot.

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és szorosan feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük.

Loading