Skip to content

Íme, amit soha ne csinálj étkezés után: 8 szokás, ami belülről kifelé tönkretesz. Fantasztikus!

Mint kiderült, vannak nem csak rossz szokások, hanem nagyon veszélyes szokások is az étkezés után, amelyekről nem is tudtunk. Egyeseknél kisebb, sőt ártalmatlan rendellenességekhez vezetnek. Másoknál súlyos betegségekhez. Hogy ne kelljen orvoshoz mennie és magát hibáztatnia, tegyen megelőző intézkedéseket. Mit ne tegyen tehát étkezés után?

Egyen gyümölcsöt

Gyakran előfordul, hogy egy kiadós étkezés után csak egy kis édességre vágysz. A gyümölcs talán a legédesebb. De jobb, ha éhgyomorra eszünk gyümölcsöt. Miért?
Először is, a gyümölcsnek sok különböző enzimre van szüksége az emésztéshez. Másodszor, a fruktóznak több időre van szüksége a teljes felszívódáshoz. Harmadszor, a tápláló gyümölcsökből sokkal több hasznot húzhatsz, ha éhgyomorra eszel egy almát vagy narancsot.
Az étkezés utáni gyümölcsfogyasztás bizonyítottan gyomorpanaszokat, gyomorégést, sőt böfögést is okozhat.

Zuhanyozzon le

A gyomor jó vérellátása biztosítja a megfelelő emésztést. Ha közvetlenül étkezés után lezuhanyozol, a véráramlás a karjaidban és a lábaidban többszörösére nő. Ennek eredményeként az emésztés lelassul. A hasi fájdalom olyan következmény, amellyel meg lehet küzdenie.

Séta

Várjon fél órát, mielőtt sétálni megy. Az emésztési zavarok, a kellemetlen érzés és a savas reflux mind olyan dolgok, amiktől azok szenvednek, akik szeretnek közvetlenül étkezés után sétálni.
Testmozgás Étkezés után a szervezet minden erőfeszítése az emésztésre összpontosul. Ha elkezd edzeni, a teste stressznek lesz kitéve, és az emésztés is veszélybe kerül. Még egy dolog: maga a gyomor is szenved a legtöbb aktív mozgás során.

A volán mögé ülni

Amikor több vér kerül az emésztőrendszerbe, az agy egy időre megfosztódik a megfelelő vérellátástól. A koncentráció csökken és álmosság lép fel. Ezért étkezés után legalább 1-2 órával ne vezessen.

Teázás

A teafogyasztás a helyes táplálkozási szokások elengedhetetlen része. Bármit is ettél ebédre vagy vacsorára, mindig egy csésze teával és valami édességgel zárul. A tea csersavakat tartalmaz, amelyek akár 87%-kal csökkentik a vas felszívódását az ételekből. Ez gyakran általános gyengeséghez, mellkasi fájdalomhoz, vérszegénységhez, szédüléshez és krónikus fáradtsághoz vezet.

Édességek fogyasztása

A főétkezés utáni édességfogyasztás általában a súlygyarapodás okának tekinthető, ami ellen később meg kell küzdenie. Tanulmányok azt mutatják, hogy azok 75%-a, akik a főétkezés után édességeket majszolnak, 35 éves koruk után már túlsúlyosak.

Alvás

Álmatlansággal és puffadással küzdenek azok, akik étkezés után azonnal meleg ágyba bújnak. A legújabb tanulmányok bebizonyították, hogy azok, akik vacsora után néhány órával ébren maradnak, nem kell tartaniuk a stroke kialakulásától.

Mosson fogat

Furcsának tűnik, nem igaz? De a vacsora utáni fogmosás károsíthatja a fogakat. Az eljárás során a zománcréteg lehámlik, ami azt jelenti, hogy a cukor vagy a savak károsítják a fogakat. Várjon fél órát a fogmosás előtt. Ez elegendő idő ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű nyál termelődjön, amely segít semlegesíteni a savakat.

Felismeri magát, ugye? Sok szokás már annyira berögzült, hogy fogalma sincs, hogyan szabadulhatna meg tőlük. Eleinte nagyon nehéz lesz, de utána meg fogja szokni az új szabályokat. Az eredményt szinte azonnal érezni fogja: nincs hasi fájdalom, puffadás vagy gyomorégés. Ossza meg az információt az oldalán, hogy mások is láthassák a probléma gyökerét.

Loading