10 háziasszonyból alig ketten ismerik a tökéletes lángos receptjét! Piacos néni lángosa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl forró víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 kk sóolaj
Elkészítés:
Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük.Ezután az olajat felforrósítjuk és kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amiből lángosokat formázunk. Ellesett technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzzuk-nyújtjuk. Amikor eléri a nekünk éppen megfelelő nagyságot, a forró olajba tesszük.Az első oldalát letakarva sütöm meg, ezután a lángost megfordítom. A többinél már nem kell így eljárni.Tetejére: 1 tejföl, némi só, és 1 gerezd préselt fokhagyma került – na meg persze az elengedhetetlen reszelt sajt.