Skip to content

Íme a tökéletes lángos titka, amit a háziasszonyok 90 %-a nem ismer. Ez a legjobb recept:

10 háziasszonyból alig ketten ismerik a tökéletes lángos receptjét! Piacos néni lángosa recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl forró víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 kk sóolaj

Elkészítés: 

Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük.Ezután az olajat felforrósítjuk és kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amiből lángosokat formázunk. Ellesett technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzzuk-nyújtjuk. Amikor eléri a nekünk éppen megfelelő nagyságot, a forró olajba tesszük.Az első oldalát letakarva sütöm meg, ezután a lángost megfordítom. A többinél már nem kell így eljárni.Tetejére: 1 tejföl, némi só, és 1 gerezd préselt fokhagyma került – na meg persze az elengedhetetlen reszelt sajt.

Loading