Torta csirkehúsból
A csirkehúsos torta elkészítéséhez a következőket kell beszerezned.
Hozzávalók:
- 9 tojásfehérje
 - 3 tojássárgája
 - 1 csirke mellehúsa
 - 200 gramm alacsony zsírtartalmú túró
 - zöldségzöldje
 - egynegyed pohár alacsony zsírtartalmú kefir
 - só és fekete bors ízlés szerint
 
Elkészítése:
- A csirkemellhúst tegyük egy fazékba, öntsünk rá vizet, enyhén sózzuk meg, majd forraljuk fel. Amint felforrt, tegyük kis lángra, és főzzük tovább még körülbelül 30 percig.
 - Ezután vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk apró darabokra.
 - A torta minden egyes lapja egy palacsintaszerű tészta, mely egyenként három tojásfehérjéből és egy tojássárgájából áll. A tojásfehérjéket, illetve a tojássárgáját egy villával verjük fel.
 - Egy tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül süssünk három palacsintaszerű lapot. Hagyjuk kihűlni őket.
 - Adjuk a túróhoz az apróra vágott zöldségzöldjét, reszelt fokhagymát, majd a kefirt. Keverjük addig, amíg homogén masszát kapunk. Sózzuk ízlés szerint.
 - Vegyünk egy nagyobb tányért, tegyük rá az első lapot.
 - Kenjük be a fentebbi túrós-kefires masszával.
 - Mielőtt a következő lapot ráhelyezzük, ne feledjük a massza tetejét az apróra vágott csirkemellhússal megszórni. Ezután már rátehetjük a második lapot. Ismételjük meg a fentebbi folyamatot.
 - A kész tortát tegyük hűvös helyre (hűtőbe), hogy kissé megdermedjen. Az ajánlott idő körülbelül két óra.
 - Nagyon finom, és ami különösen jó, az az, hogy szeleteléskor a rétegek nem szakadnak, azaz szépen tálalható. Írd meg nekünk kommentben, neked hogy tetszik ez a recept. Ne feledd megosztani barátaiddal, ismerőseiddel sem ennek a nem mindennapi ételkülönlegességnek a receptjét!
 
 ![]()
