Így készül a tökéletes zserbó kocka! Fenséges és megunhatatlan!

Hozzávalók:

Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin, vagy 15 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • Késhegynyi sütőpor
  • Késhegynyi só.
Töltelék:
  • 40 dkg darált dió
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1 üveg házi lekvár (7 dl-es üveg).
Csokimáz:
  • 10 dkg főzőcsokoládé
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 dkg margarin
  • 3 evőkanál tej.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Az élesztőt nem kell külön keleszteni.

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és belisztezzük. A tésztát kinyújtjuk nyújtófával tepsi nagyságúra. Nyújtófa segítségével bele tesszük az első tésztát a tepsibe, megkenjük házi lekvárral és megszórjuk dió és cukor keverékkel. A következő tésztát is kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, és ugyanúgy megszórjuk dió-cukor keverékkel. Ezt a rétegezést folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók. Az utolsó tésztalap tetejére már nem szórunk semmit, megszurkáljuk kicsit villával. Az összeállított süteményt előmelegített, 180 C fokos sütőben addig sütjük, míg szép színt kap.

Ha kész, még egyben hagyjuk hűlni. Végül leöntjük a csokoládémázzal.

Csokoládémáz: A hozzávalókat lassú tűzön felolvasztjuk, majd folyós állapotban a kész sütire öntjük. Hagyjuk jól megdermedni, és máris szeletelhető. Nagyon jó recept, mert nem kell sokat várni a szeleteléssel!

A képeken látható adag másfélszeres, mert nagyobb (30×40 cm) tepsiben készítettem.

A recepteket, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

Jó étvágyat kívánunk!