Hozzávalók:
- 8 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
- 125 ml szénsavas ásványvíz
- 3 evőkanál olaj
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojássárgáját a vízzel és az olajjal kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A tésztához kavarjuk a habot és papírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokos sütőben készre sütjük. Megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a kihűtött pudingot. A tésztára kenjük a krémet, a tetejét tetszés szerint megszórjuk kókuszreszelékkel, vagy darált dióval.