Skip to content

Habos isler – sok változatát kipróbáltam már, de ez valami isteni! Bámulatos!

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 58 dkg liszt
  • 32 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek víz
  • Töltelékhez:
  • 5 tojásfehérje
  • 150 ml víz
  • 40 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • Mázhoz:
  • 30 dkg tortabevonó vagy 3 tábla étcsoki
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben világos sárgára sütjük. Kihűtjük.

Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, amit gőz felett kemény habbá verünk.

Egy-egy kihűlt tésztakorongra nyomózsák segítségével habot formázunk, és lefedjük egy másik koronggal. Felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a napraforgóolajat, hogy hígítsuk, és selymesebbé tegyük. Alaposan keverjük el, hogy ne váljon el, és ne legyen csíkos a mázunk. Rácsra téve a sütikre öntjük a csokit, és hűtőben dermeszteni hagyjuk. Nagyon megszenvedtem a habbal, de megérte mert a férjem imádja ezt a sütit.

Szikoráné Kádár Marianna receptje

Loading