A hab könnyed és légies, ezért egy fél tepsivel is meg lehet enni belőle egyszerre! 🙂
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 10 evőkanál cukor
- 1 tasak sütőpor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl tej
- 5 evőkanál olaj
A krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 kis tasak zselatin
- 6 dkg mazsola
- 2 barack (befőtt)
A tetejére:
- 16 dkg tejcsokoládé
- 1 teáskanál vaj
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat, beleforgatjuk a habot. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a habhoz adjuk, közben robotgéppel kavargatjuk. A mazsolát és a lecsöpögtetett barackdarabokat apróra vágjuk és a habhoz adjuk. A kihűtött tésztát kettőbe vágjuk. A krém felét az egyik lapra kenjük, a másik felét a másikra. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és mikor már éppen csak langyos, a hab tetejére kenjük. Amikor a csokoládé megszárad, szeletelhetjük.