Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz fenséges finomságot egyszerűen! Az ünnepi asztalon is ott a helye, mert ez az apró finomság remekül illik bármilyen majonézes saláta mellé.
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell,
 - 300 g kemény sajt,
 - 2 db tojás.
 
A panírozáshoz:
- 100 g zsemlemorzsa,
 - 100 g liszt,
 - 2 tojás
 - só és őrölt fekete bors.
 - olaj.
 
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük apróra, majd tegyük egy tálba és adjuk hozzá a 2 tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, keverjük össze, hogy mindenhol átjárják a fűszerek. A sajtot reszeljük le és keverjük bele a húsos masszába. Törjünk fel 2 db tojást, tegyük egy tálba, majd verjük fel villával és fűszerezzük. Egy másik tálba tegyünk lisztet, egy harmadik tálba pedig zsemlemorzsát. Vizezzük be a kezeinket és a húsos masszából készítsünk golyókat, forgassuk meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, bő forró olajban süssük ki mindet. A krokettekbe szúrjunk egy – egy fogpiszkálót, így könnyebb megfogni.
 ![]()
