Skip to content

Ha ezt elolvasod, soha többé nem dobod el a krumpli héját! Bámulatos!

Bevett szokás, hogy az emberek meghámozván a burgonyát, már dobják is ki a héjat a szemétbe. Ez nagy hiba, mert a krumpli héja igazi csodaszer, és jóval egészségesebb a gumónál is.

1. Fogyókúrás csodaszer

Image result for potato peels
Igen, a krumplihéjat is el lehet fogyasztani. Kevesebb zsírt, kalóriát, és nátriumot tartalmaz, mint a növény, és előállítható belőle néhány igazán finom étel. Ráadásul eltelít, mint a pektin, ezért sokáig nem leszel éhes utána.

2. Immunerősítő

A krumpli héja gazdag C-vitaminban B-komplexben és kalciumban. Erősen védi az immunrendszert. Tudósok szerinte a rák megelőzásáben is igen hatékony anyagokat tartalmaz. C vitamin tartalma olyan magas, mint egy C-vitamin “erőműnek”.

3. Rákmegelőző

Mint már említettük, a krumpli héja rák megelőző a benne található növényi vegyületek, fitokemikáliák miatt. Klorogénsav tartalma leköti a karcinogén sejteket, nem engedi, hogy szaporodjanak.

4 . Fenntartja a vércukorszintet

Ezáltal nem zuhan le, nem leszel éhes. Ezért csodaszernek mondják a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében.

5. Szívvédő

Mivel tele van káliummal, védi a szívet és az infarktus esélyét csökkenti.

Loading