Ez egy nagyon finom sütemény és ami a legjobb benne, hogy nem nehéz elkészíteni! Csodás és krémes, ezért családi összejövetelekre is remek választás, ha valami olyat sütnél, amivel mindenkit elbűvölhetsz!
Hozzávalók a krémhez:
- 1 liter tej,
- 14 evőkanál kristálycukor,
- 3 csomag vaníliás pudingpor,
- 1 doboz tejföl.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt,
- 25 dkg ráma,
- 20 dkg porcukor,
- 1 tojás,
- 1 mókáskánál szódabikarbóna,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 1 dl tej.
Elkészítés:
A krém elkészítésével kezdjük: 1 liter tejben, 14 evőkanál kristálycukorral megfőzünk 3 csomag vaníliás pudingot. Még forrón belekeverünk 1 doboz tejfölt. Kihűtjük.
A tésztát két részre osztjuk, sütőpapírral kibélelt 25 x 35-ös tepsibe nyújtjuk az egyik adag tésztát, elsimítjuk rajta a kihűlt krémet, majd rányújtjuk a másik adag tésztát. Villával sűrűn megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha teljesen kihűlt porcukorral szórjuk és szeleteljük.
Szilvia Nagynè Kercsik receptje és fotója