Skip to content

Gyors fahéjas szilvatorta – Amatőr szakácsoknak is ajánlott recept!

Hozzávalók:

8 adaghoz:

  • 150 g + 2 evőkanál cukor
  • 115 g puha vaj
  • 125 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Csipet só
  • 2 tojás
  • 500 g kimagozott aszalt szilva
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  2. Keverj ki kézimixerrel 150 g cukrot és a vajat, amíg puha nem lesz. Szitálva add hozzá a lisztet, a sütőport, és a sót. Aztán először a tojásokat, majd a fenti lisztkeveréket keverd hozzá a tésztához, míg teljesen sima nem lesz.
  3. A tésztát oszlasd el egy kb. 26 cm-es enyhén kiolajozott tortaformába. A tészta tetejére a vágott oldalukkal felfelé szorosan nyomkodd be a szilvákat.
  4. Keverd össze a maradék cukrot a fahéjjal, és szórd meg vele a szilvákat. Előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, míg a fogpiszkáló tisztán nem  jön ki a tésztából.

Loading