Hozzávalók:
8 adaghoz:
- 150 g + 2 evőkanál cukor
 - 115 g puha vaj
 - 125 g liszt
 - 1 teáskanál sütőpor
 - Csipet só
 - 2 tojás
 - 500 g kimagozott aszalt szilva
 - 1 teáskanál fahéj
 
Elkészítése:
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
 - Keverj ki kézimixerrel 150 g cukrot és a vajat, amíg puha nem lesz. Szitálva add hozzá a lisztet, a sütőport, és a sót. Aztán először a tojásokat, majd a fenti lisztkeveréket keverd hozzá a tésztához, míg teljesen sima nem lesz.
 - A tésztát oszlasd el egy kb. 26 cm-es enyhén kiolajozott tortaformába. A tészta tetejére a vágott oldalukkal felfelé szorosan nyomkodd be a szilvákat.
 - Keverd össze a maradék cukrot a fahéjjal, és szórd meg vele a szilvákat. Előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, míg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki a tésztából.
 
 ![]()
