Hozzávalók:
8 adaghoz:
- 150 g + 2 evőkanál cukor
- 115 g puha vaj
- 125 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Csipet só
- 2 tojás
- 500 g kimagozott aszalt szilva
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
- Keverj ki kézimixerrel 150 g cukrot és a vajat, amíg puha nem lesz. Szitálva add hozzá a lisztet, a sütőport, és a sót. Aztán először a tojásokat, majd a fenti lisztkeveréket keverd hozzá a tésztához, míg teljesen sima nem lesz.
- A tésztát oszlasd el egy kb. 26 cm-es enyhén kiolajozott tortaformába. A tészta tetejére a vágott oldalukkal felfelé szorosan nyomkodd be a szilvákat.
- Keverd össze a maradék cukrot a fahéjjal, és szórd meg vele a szilvákat. Előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, míg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki a tésztából.