Skip to content

Gyöngyölt hús, csodálatos ünnepi étel, érdemes kipróbálni!

Ezt csak azért csináltam most, mert meg szerettem volna mutatni, hogy készen, hogy néz ki. Természetesen ez még nem karácsonyra készült mivel ezt frissen készítjük!

A göngyölt hús receptje:

1,5 kg. csont nélküli karajt vékonyra szeletelek, klopfolom , besózom és félrerakom.

Megcsinálom a tölteléket:

  • 1 kg. darálthús ,
  • 3 db. beáztatott és kinyomkodott zsemle,
  • 4 db. főtt tojás kézzel szétnyomkodva,
  • 2 db, nyers tojás,
  • 2 fej apróra vágott és megpirított vöröshagyma,
  • petrezselyem zöldje apróra vágva,
  • ételízesítő,
  • őrölt bors,
  • majoranna,
  • fokhagyma apróra vágva vagy fokhagyma krém.

Ezt összegyúrom majd a kivert húsokba töltöm.

Elkészítés

Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom.

A tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 – 2,5 óra).

A besammell mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek. Felforralom és hozzákeverek 10dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.

Ha a hús megpuhult akkor ráöntöm a mártást és rápirítom, ez kb. fél óra.

Jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az ünnepi ételhez!

Szuknai Lászlóné Anna

Forrás

Loading