Skip to content

Grízes krémes – az egyik nagy kedvenc! Finom sütemény!

Ezt így ahogy van küldheted imádom az egyik kedvenc!

Hozzávalók:

  • 25 dkg méz,
  • 25 dkg cukor,
  • 1 dl olaj,
  • 1 dl tej,
  • citromlé,
  • 1 kiskanál szódabikarbóna,
  • késhegynyi szalakáli,
  • 80 – 90 dkg liszt,
  • 2 tojás.

Elkészítés:

4 lapot sütünk a következőből: egy edényt tűzre teszünk, 25 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, aranybarnára kevergetjük, aztán pici citromlébe teszünk egy kiskanál szódabikarbónát és egy késhegynyi szalakálit és ezt is az edénybe tesszük, megkeverjük míg eléri a kívánt színt. Levesszük a tűzről és kb. 10 percig hülni hagyjuk, azután hozzáadjuk a lisztet, kb. (80 – 90 dkg) és 2 tojást. Nem baj, ha meleg a massza, jobban nyújtható.

Krém:

  • 1 liter tej,
  • 2 vaníliapuding,
  • 4 kanál gríz,
  • 25 dkg cukor.

Sűrűre főzzük, miután kihűlt 25 dkg Ramával kikavarjuk. Töltjük a lapokat, középre savanykás lekvárt, tetejére porcukor.

Munteanu Elisabeta konyhájából!

Loading