Ezt így ahogy van küldheted imádom az egyik kedvenc!
Hozzávalók:
- 25 dkg méz,
- 25 dkg cukor,
- 1 dl olaj,
- 1 dl tej,
- citromlé,
- 1 kiskanál szódabikarbóna,
- késhegynyi szalakáli,
- 80 – 90 dkg liszt,
- 2 tojás.
Elkészítés:
4 lapot sütünk a következőből: egy edényt tűzre teszünk, 25 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, aranybarnára kevergetjük, aztán pici citromlébe teszünk egy kiskanál szódabikarbónát és egy késhegynyi szalakálit és ezt is az edénybe tesszük, megkeverjük míg eléri a kívánt színt. Levesszük a tűzről és kb. 10 percig hülni hagyjuk, azután hozzáadjuk a lisztet, kb. (80 – 90 dkg) és 2 tojást. Nem baj, ha meleg a massza, jobban nyújtható.
Krém:
- 1 liter tej,
- 2 vaníliapuding,
- 4 kanál gríz,
- 25 dkg cukor.
Sűrűre főzzük, miután kihűlt 25 dkg Ramával kikavarjuk. Töltjük a lapokat, középre savanykás lekvárt, tetejére porcukor.
Munteanu Elisabeta konyhájából!