A finom tortát mindenki szereti, a Giotto torta nagyon krémes és nagyon csokis. Egy vaníliás és egy csokoládés krém van benne, ami a mascarponétől nagyon könnyed és lágy, a finom mogyorós íz pedig csak még különlegesebbé teszi ezt a tortát.
Hozzávalók:
- 1 vaníliás piskóta,
- 1 kakaós piskóta
A vaníliás krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor,
- cukor,
- tej,
- fehér csokoládé,
- masacrpone.
A csokoládés krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor,
- cukor,
- tej,
- étcsokoládé,
- mogyorókrém a piskóta megkenéséhez.
Tetejére:
- mogyoró,
- Giotto csoki.
Elkészítés:
Két piskótát sütöttem. Az egyiket vaníliás aromával izésítettem, a másikat kakaóval.
A krémhez 2 cs. vaníliás és 2 cs. Csokis pudingot főztem, de sűrűre hagytam. Majd ha kihűlt mascarponével összekevertem. A vaníliásba tetem olvasztott fehér csokit a csokisba pedig olvasztott étcsokit. Az első rétegre raktam ovomaltine mogyoró krémet, majd krémet és így rétegeltem felváltva a krémet. Díszítőnek durvára vágott mogyorót és Giotto csoki használtam.
Morváné Bagi Renáta receptje és fotói